06 - 38 91 11 32 info@kidsgeldwijs.nl

Waar gaat de reis heen?

 

 

De scholen zijn weer begonnen en voor de meeste mensen zit de vakantie er weer op.  Misschien hebben jullie alweer nieuwe plannen gemaakt voor een volgend uitje of vakantie. Als ouder kun je je kind meenemen in de voorbereiding. Hoe kom je aan het geld voor de vakantie? En hoeveel kost een vakantie of uitstapje? Leuke dingen om voor te sparen en jij kunt dit prima inzetten bij de financiële opvoeding.

 

Blog Kidsgeldwijs®

Samen sparen

 Waarom is samen sparen zo belangrijk? Leren sparen draagt bij aan de financiële zelfredzaamheid van je kind in de toekomst. Voor ons is het onbewust, heel logisch dat er geld beschikbaar moet zijn om iets leuks samen te gaan doen. Maar dat is voor veel kinderen helemaal niet zo vanzelfsprekend, zeker als ze nog niet eerder bewust zijn meegenomen in de stappen om voor iets wat je graag wil gaan doen te sparen. Hoe zet je zelf geld opzij of maak je financiële keuzes om straks toch het gewenste budget te hebben voor een bijzonder uitje of een een vakantie? We hebben iets heel gaafs voor jullie klaar staan, de vakantie spaar planner. Dit is een super leuke manier om je kind te leren sparen. 

Vakantieplanner

De KidsGeldwijs® vakantie geld planner is geweldig om in te zetten voor jullie als hulp bij het leren sparen. Deze planner is helemaal gratis te downloaden, te printen als poster en vervolgens helemaal persoonlijk te maken met eigen foto’s, afbeeldingen en tekeningen. Geef de poster een speciale plek thuis. Je kunt daarnaast een spaarpot of een online spaarpot aanmaken binnen je spaarrekening bij de bank voor het gespaarde geld. Elke keer als hier iets aan toegevoegd zal worden mag je kind dit inkleuren op de poster. Je kunt je kind ook (huishoudelijke) klusjes laten doen en de verdiensten toevoegen aan de spaarpot. Maar ook als je kiest om iets niet te doen, bijvoorbeeld naar de film of ander uitje kun je een bepaald bedrag aan jullie grotere doel op de vakantieplanner toevoegen.  

Bereikbaar

M-V: 8:00 – 15:30

Actief in heel

Nederland

E-mailadres

info@kidsgeldwijs.nl

Telefoonnummer

06 – 38 91 11 32