06 - 38 91 11 32 info@kidsgeldwijs.nl

Kidsgeldwijs op reis

 

Voor ouders/verzorgers

Hoe zit het met de financiële educatie op jullie school?

Wist je dat veel 18-jarigen te maken hebben met betalingsachterstanden of zelfs schulden? 55% van de jongeren komt regelmatig geld tekort. En we kunnen hier iets aan doen! Door al vroeg te beginnen met financiële educatie, daarom komt Kidsgeldwijs® graag naar jouw school.

Als onderwijsinstelling, zowel op het basis- als op het voortgezet onderwijs, speel je een belangrijke rol in de opvoeding van kinderen. Daar hoort ook financiële educatie bij. Hoe is dat bij jullie op school geregeld? Hebben jullie financiële educatie op school geborgd in jullie lesprogramma? Of staat het op jullie wensenlijstje?

Door kinderen op jonge leeftijd financieel bewust te maken leg je de basis voor een financieel zelfredzame volwassene. Maak financiële educatie bijvoorbeeld een onderdeel van lessen economie, of maatschappijleer, of kies in het thematisch onderwijs voor het thema geld.

Het leren omgaan met geld kan op zoveel manieren. KidsGeldwijs® op reis komt graag naar je toe, op school, in een theater of kulturhus om in een interactieve les kinderen (en eventueel ouders) geldwijs te maken. Daarnaast kun je in een les één van de podcast beluisteren en hierover praten,  het zakgeldcontract bestuderen en de gesprekskaarten inschakelen. Wij gaan ondertussen door met de ontwikkeling van onderwijsprogramma’s voor Kidsgeldwijs op reis.

Kidsgeldwijs® komt naar je toe

met een interactieve gastles

In een dynamische gastles voor groep 7/8 bijvoorbeeld, waarin de geldcoach de kinderen prikkelt en uitdaagt om over geld na te denken. We gaan bewust de interactie met hen aan om te kijken hoe ze denken over geld en ga in op de input die we terugkrijgen. Spelenderwijs behandelen we verschillende financiële thema’s. De gastlessen van KidsGeldwijs® zijn interactief, waardoor leerlingen zelf mee kunnen denken én doen. We sluiten af met een leuke geldquiz!

Wil jij Kidsgeldwijs® op jouw school ontvangen, stuur ons een berichtje. De geldcoach uit jouw regio neemt contact met je op.

Gastlessen basisschool

7 + 15 =

Woordzoeker Kidsgeldwijs

Bereikbaar

M-V: 8:00 – 15:30

Actief in heel

Nederland

E-mailadres

info@kidsgeldwijs.nl

Telefoonnummer

06 – 38 91 11 32