06 - 38 91 11 32 info@kidsgeldwijs.nl

Voor scholen

Met je kind praten over geld

Met je kind praten over geld is een belangrijk onderdeel van de financiële opvoeding. Ga jij open het gesprek aan over geld en neem je je kind mee in de financiële beslissingen en uitdagingen waar jullie als gezin mee te maken hebben? Of komt het onderwerp nooit ter sprake?

Je wil je kind het goede voorbeeld geven, maar wat is eigenlijk jouw eigen money mindset? Hoe denk jij over geld? Ga je met je kind praten over geld, dan is het fijn om een handvat te hebben. Hoe pak je dat nu aan en hoe zorg je ervoor dat je kind (spelenderwijs) geldlessen meekrijgt?

Waarom ik dat vraag? Onze relatie met geld wordt in een vroeg stadium gevormd. Kinderen horen en zien wat jij als ouder/verzorger doet. Ze pikken op hoe jij over geld praat.

Hoe een kind denkt over geld ontstaat dus door de informatie die kinderen bewust en onbewust meekrijgen thuis, maar ook op school.

Het financieel bewust maken van kinderen is daarom erg belangrijk. In hun jonge jaren leggen ze de basis voor hun latere relatie met geld. Ben jij je daarvan bewust als ouder/verzorger?

Financiële verantwoording ouders

Als ouder heb je de financiële verantwoording over je kind. Niet alleen op jonge leeftijd door verstandige financiële beslissingen te nemen en bijvoorbeeld een spaarrekening voor je kind te openen, maar ook op het stuk financiële bewustwording.

Leer je kind dat spullen niet gratis zijn, dat ze keuzes moeten maken in het uitgeven van hun zakgeld bijvoorbeeld, en dat er dingen zijn die je niet zomaar kan kopen, maar waar je voor moet sparen.

Fouten maken is niet erg! Ga rustig het gesprek aan met je kind en vraag wat hij/zij de volgende keer anders kan doen.

Maar ja… HOE?

Woordzoeker Kidsgeldwijs

Financiële educatie

KidsGeldwijs® ontwikkelt leuke en leerzame methodes om kinderen (10 t/m 12 jaar) en jongeren (13 t/m 18 jaar) te leren omgaan met geld. Onze methodes helpen jou als ouder om op een luchtige en begrijpelijke manier over verschillende onderwerpen te praten. Jullie gaan niet alleen praten, maar ook doen! In ons online programma HOE WORD JE GELDWIJZER? vinden jullie daar leuke opdrachten voor. Laat je kind bijvoorbeeld zelf boodschappen doen voor een betaalbare, gezonde maaltijd.

Klinkt dit goed in de oren en wil je graag geldwijzer worden? Schrijf je dan nu in voor de HOE WORD JE GELDWIJZER cursus!

Normaal € 27

Maar nu… als je vóór 1 september besteld…
kost de cursus maar € 22

Misschien heb jij deze vraag ook?

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt 6 maanden toegang tot de Geldwijs academie. 

Zijn er nog meer cursussen die ik kan volgen?

Op dit moment is HOE WORD IK GELDWIJZER? de enige cursus.

Voor welke leeftijd kinderen is deze cursus geschikt?

De cursus is ontwikkeld voor kinderen van 8 tot 13 jaar.

Zijn er live momenten?

Nee, de cursus is geheel online en zelfstandig te doorlopen. Maar mocht je vragen hebben, kun je die natuurlijk altijd stellen per mail via info@kidsgeldwijs.nl 

Met welke betaalmethodes kan ik afrekenen?

Je kunt afrekenen met Ideal.

Oke, dat is duidelijk! 

Normaal € 27

Maar nu… als je vóór 1 september besteld…
kost de cursus maar € 22

Bereikbaar

M-V: 8:00 – 15:30

Actief in heel

Nederland

E-mailadres

info@kidsgeldwijs.nl

Telefoonnummer

06 – 38 91 11 32