06 - 38 91 11 32 info@kidsgeldwijs.nl

Die ene week van het geld, 27 t/m 31 maart, zit er alweer op.

Dit jaar was het thema van de Week van het geld ‘Bedwing de bling’. Tijdens de Week van het geld kregen jongeren en mbo-studenten les in hoe verstandig om te gaan met geld, hoe verleidingen te doorzien, en hoe te dromen zonder in de problemen te komen.

Blog Kidsgeldwijs®

Initiatief van Wijzer in geldzaken

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil het platform kinderen en jongeren voorbereiden op financiële redzaamheid in de toekomst. De Week van het geld is een belangrijke aanjager voor het structureel stimuleren van financiële vaardigheden van kinderen en jongeren, zowel op school als thuis. Bron: www.weekvanhetgeld.nl

Dit initiatief is natuurlijk mooi maar ook gewoon keihard noodzakelijk. Het leven in Nederland wordt immers steeds duurder en voor veel jongeren, die net beginnen met hun geld carrière, zal het dan ook naar verwachting steeds moeilijker worden om hun inkomsten en uitgaven in balans te houden.

1 week? 52 weken?

Zelf vind ik het bijzonder dat dit slechts één week van het jaar zoveel aandacht krijgt, het jaar bestaat immers uit 52 weken. Waarom dan niet onze jongeren constant onderwijzen over geldzaken? Waarom is het niet gewoon een vast onderdeel van ons lesmateriaal op scholen? Hoezo maar één week per jaar? Wie heeft dat bedacht, vraag ik me dan serieus af. Begrijp me goed, “de week van het geld” is een goed initiatief en ik juich het toe, nu alleen nog een aanvulling creëren voor al die andere 51 weken per jaar. 

Gastblog door George Kanis

– schrijver van “Geld komt uit de muur” –

Bereikbaar

M-V: 8:00 – 15:30

Actief in heel

Nederland

E-mailadres

info@kidsgeldwijs.nl

Telefoonnummer

06 – 38 91 11 32